Sytë e fëmijëve

Portali i informacionit për shikimin e fëmijëve

Edhe pse nuk shikojnë mirë, fëmijët ankohen rrallë për probleme me shikimin. Një kontroll i hershëm është i rëndësishëm, sepse nëse problemet me shikimin nuk janë korrigjuar, ata mund të çojnë në një humbje të shikimit përgjithmonë.

Simptomat

Si ta njohim një problem me shikimin tek një fëmijë? Nëse ju vëreni simptomat e mëposhtme, konsultoni pediatrin ose një mjek oftalmolog i cili mundësisht bashkëpunon me një ortoptist-e

Shkoni tek simptomat

Sëmundjet e shikimit

Sytë e fëmijëve mund të preken nga probleme të ndryshme vizuale. Për të ditur më shumë, klikoni në një nga sëmundjet si këtu më poshtë dhe kontaktoni me pediatrin ose oftalmologun tuaj.

Shkoni tek sëmundjet e shikimit

Testet vizuale

Një test i parë i thjeshtë për shikimin realizohet tek fëmijët bebe ose tek fëmija më i madh, për të identifikuar një ndryshim shikimi mes dy syve. Është e thjeshtë dhe zbavitëse, dhe është e rëndësishme që një test vizual, të shkarkohet!

Shkoni tek testet vizuale

Shikimi i fëmijëve

Si shikon fëmija im 3 muajsh? Mësoni për më tepër për zhvillimin e shikimit të fëmijës tuaj që nga lindja deri në moshën shkollore. Ne ju shpjegojmë gjithashtu si të zgjidhni syzet e duhura dhe ta mbroni nga dielli.

Shkoni tek shikimi i fëmijëve

FAQ

Specialistët tanë do i përgjigjen pyetjeve tuaja me kërkimet e fundit në oftalomologji dhe pediatri. Gjeni përgjigjet e pyetjeve më të shpeshta mbi shëndetin vizual të fëmijëve.

Shkoni tek FAQ

Porosisni broshurën tonë të disponueshme në 10 gjuhë !

Porosisni broshurën