Kthim tek pyetjet

Si trajtohet ambliopia?

Si e trajtojmë ambliopinë? Teknikat e trajtimit të ambliopisë janë shumë të thjeshta. Bëhet fjalë, së pari, t’i japim mundësinë dy syve të perceptojnë një imazh të pastër, pra duke rekomanduar shpesh syze. Metoda më efikase dhe më e shpejtë për të trajtuar ambliopinë, është të mbulohet syri më i mirë, pra të sforcohet syri më i dobët që të punojë, t’i transmetojë një imazh trurit. Kjo gjë, në funksion të moshës së fëmijës dhe shikimit të syrit të dobët.

Kjo do të zgjasë nga një deri në disa orë në ditë, duke e mbuluar. Sa më shpejt të bëhet trajtimi gjatë jetës, më të mëdha janë mundësitë për shpejtësinë e trajtimit.