Çfarë bën fëmija juaj?

Ai është shumë i bezdisur nga drita

Ai është shumë i bezdisur nga drita

Fëmijët janë përgjithësisht më të ndjeshëm ndaj dritës se të rriturit, sepse kristalini i tyre është në mënyrë perfekte transparent, dhe errësohet në mënyrë progresive gjatë jetës (fenomen të cilin e quajmë zakonisht, katarakti).

Megjithatë, nëse fëmija juaj, duket më shumë i ndjeshëm ndaj dritës se vëllezërit dhe motrat e tij ose shokët, nëse rrudhos sytë ndaj çdo ndryshimi drite, duket më i ngathët ose duket se shikon më pak mirë se shokët e tij, është urgjente të bëhet një kontroll oftalmologjik për t’u siguruar që ai nuk është i prekur nga ndonjë sëmundje e retinës ose inflamacion okular, për shembull.

Sëmundje të lidhura