Çfarë thotë fëmija juaj?

«Gjithçka është e turbullt», «shikoj dyfish»

Mon enfant dit : «Tout est flou» et «je vois double»

«Gjithçka është e turbullt», «shikoj dyfish»

Një shikim i turbullt të kujton kryesisht një shqetësim refraksioni (nevojë për syze): një miopi shkakton një shikim të turbullt nga larg, një hipermetropi veçanërisht nga afër, dhe një astigmatizëm shpesh sa nga larg aq edhe nga afër.

Një shqetësim i refraksionit mund të shoqërohet me ndjesi lodhje të shikimit, me sy që «varen», dhe/ose me dhimbje koke në fund të ditës.

Prania e një shikimi të dyfishtë është një simptomë që nuk duhet neglizhuar, sepse ai përcakton ose një problem refraksioni, ose humbje të paralelizmit të syve, për të cilin është e rëndësishme të përcaktohet shkaku me qëllim trajtimin e tij në mënyrë të përshtatshme. Ne ju këshillojmë të dërgoni fëmijën tuaj tek oftamologu.