Çfarë thotë fëmija juaj?

«Më hanë sytë»,«sytë e mi më djegin»

«Më hanë sytë»,«sytë e mi më djegin»

Kruarjet e syve janë shpesh të shoqëruara tek fëmija me fenomene të blefarokonjuktivitit alergjik, që janë mbresëlënëse, me një fryrje të qepallave dhe të konjunktiviteve, me skuqje dhe me lotim të syve.

Prania e një trupi të huaj në sy, mund të provokojë djegie dhe kruajtje të syrit me lotim të rëndësishëm dhe bezdisje nga drita.

Thatësia e syve mund të çojë në djegie okulare, edhe pse është më shpesh e pranishme tek personi i moshuar.

Fërkimet e përsëritur të syve mund të jenë gjithashtu shenjë nevoje për syze. Për këto simptoma, duke qenë pak specifike dhe që mund të jenë të lidhura me shumë patologji të syve, është e këshillueshme të bëhet një ekzaminim oftalmologjik i plotë, sidomos gjatë moshës, para se fëmija të flasë.