Kthim tek pyetjet

Çfarë është ambliopia?

Ambliopia është një defekt përgjithësisht i lidhur me ulje të shikimit. Është shpesh një shikim i turbullt i njërit sy që vjen nga nevoja për syze ose një strabizëm, pra me sy që devijojnë. Truri do të perceptojë një imazh të pastër të syrit më të mirë dhe një imazh të turbullt të syrit tjetër. Ai duhet të zgjedhë një nga dy imazhet, pra është e rëndësishme të identifikohet shpejt ky problem, i cili mund të trajtohet lehtësisht në pjesën më të madhe të rasteve.

Duhet t’i japim dy imazhe të pastra trurit duke rekomanduar së pari syzet dhe pastaj shpesh, duke fshehur njërin sy, një ose disa orë në ditë, për të detyruar syrin më të dobët të punojë.