Si janë sytë e fëmijës tuaj?

Qepallat janë të kuqe, me kore ose të fryra

Qepallat janë të kuqe, me kore ose të fryra

Inflamacioni i qepallave mund të ketë disa origjina tek fëmijët. Në patologjitë e shpeshta, gjendet kalazioni. Është një gjëndër në qepallë e cila sekreton një substancë të vajshme që e mban syrin të lubrifikuar. Ajo mund të mbyllet ose të sjellë një lezion cistik, shpesh me kore, mbi njërën nga qepallat.

Fëmija mund të çohet me qepallat e ngjitura nëse është i prekur nga një konjunktivit bakterial ose viral, shpesh e lidhur me një skuqje të syve. Blefarokonjunktivitet alergjike (inflamacion i njëpasnjëshëm i qepallës dhe i konjunktivitit) mund gjithashtu, të krijojnë një edemë të qepallave.

Së fundmi, disa sëmundje inflamatore, si rosacea okulare e fëmijës, mund të shfaqen me një inflamacion kronik të cepave të qepallave dhe të ketë një ndikim në shikim nëse ajo nuk trajtohet në mënyrë korrekte. Ne ju këshillojmë ta dërgoni fëmijën tuaj tek një oftalmolog.

Sëmundje të lidhura