Kthim tek pyetjet

Fëmija im ka gjithmonë dhimbje koke kur kthehet nga shkolla, a ka ndonjë lidhje me shikimin?

Atëherë po, është e vërtetë që shikimi i fëmijëve është shpesh i angazhuar, qoftë në shkollë por edhe në shtëpi, para mjeteve numerike, si telefoni apo tableta, gjithashtu duke lexuar libra, më thjesht. Në një periudhë më të gjatë, siç janë ndonjëherë periudhat e zgjatura dhe veçanërisht duke shikuar nga afër, kjo mund të sjellë dhimbje koke. Më pas, mund të jetë edhe nga një nevojë për syze ose vështirësi koordinimi mes dy syve. Në të gjitha rastet, është e rëndësishme që të vini të kontrolloni fëmijën me qëllim për t’i gjetur një trajtim të përshtatshëm.